Американски лекари от специализирана клиника в Кливланд установиха, че заседналият начин

...
Американски лекари от специализирана клиника в Кливланд установиха, че заседналият начин
Коментари Харесай

Заседналият начин на живот е по-опасен от пушенето

Американски лекари от профилирана клиника в Кливланд откриха, че заседналият метод на живот е доста по-опасен от тютюнопушенето, написа ABC Fact. Това умозаключение лекарите правят въз основа на разбор на историята на болесттите на повече от 122 хиляди пациенти, лекувани в клиниката сред 1991 и 2014 година

Според ръководителя на изследователската група Уаел Джабер, най-висока смъртност се следи измежду тези, които рядко се движат или упражняват някакви спортове. Американският академик твърди, че не съществуват извършения, които биха били нездравословни за хората. Но тяхната безспорна липса е в действителност пагубна за здравето.

" Това важи както за мъжете, по този начин и за дамите ", отбеляза Джабер. Според него страната би трябвало да отпуска големи средства освен за лекуване на сериозните болести, само че и за поощряване на спортуването измежду всички пластове на популацията.

" Хората, които водят затънал метод на живот, имат с 30% по-висок късмет да умрат по-рано от тези, които упражняват някакъв спорт ", заключава Джабер.

Така че забравяйте - движението е здраве. Никога не е късно да започнете.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР